Enact Break-out Area

Specialism: Design & Space Planning Location: Leeds Size of Premises: 276m2

What the client was looking for?

Building Interiors were successful in winning the tendered contract for Enact. The client was looking for a cost-effective solution to create a lively, open and bright breakout and recreation space where staff from 3 separate buildings could come together centrally.

Objective; To bring staff together. Design, Plan and Fit a new break-out and gaming area to create a vibrant communal space for employees across three buildings.

Scope of what was delivered?

We retained and refurbed where necessary and installed new bespoke joinery & high back seating pods. Other works included new flooring, lighting & decoration.

Office break out areas offer employees an escape from their desks. Breakout areas are increasingly used in thttp://www.buildinginteriorsgroup.co.uk/office-lighting/oday’s office design concepts to ensure a happy and productive workspace.

A dedicated, versatile area that is designed to give employees a different environment to work in, take a break or hold creative brainstorm sessions.

In need of some inspiration? Check out our post on the best breakout furniture, written by our Head of Design, Jo Horbury.

She talks through some of the most interesting and creative furniture options on the market, from modern ‘peek & boo’ chair duos to the more traditional huddle pods. Check it out here, the best office breakout furniture.

How Building Interiors delivered what the client needed?

We produced a phased programme to allow the continued running of day to day business, which included relocating an important resource area. This allowed us to break through to enlarge the new breakout area and carry out the refurbishment without impact to the business. The client now has a bright and vibrant communal space which has become a central ‘Hub’ to staff.

Kapitex

Thinking ahead and forecasting growth, Kapitex needed to provide additional office space so they invited Building Interiors to design a new and exciting space for them. The brief was also to create clean and bright individual and department offices with lots of natural light. This included creating a mezzanine area which could be utilised as short-term storage and be fitted out in the future as additional office space– approximately 300m2 of ground floor offices, meeting spaces, toilets and a tea point area.

View case study

Looking for a free quote?